Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα της Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ΟΧΙ στην κατάργηση του Ο.Ε.Ε. και Ο.Ε.Κ.

Ψηφίστηκε στη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία το λεγόμενο «μνημόνιο 2». Η εφαρμογή του θα έχει σαν αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, την εξαθλίωση μεγάλου ποσοστού των εργαζομένων, το πλήρες αδιέξοδο για τη νέα γενιά, την ολοκληρωτική δειάληση του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει και την εκποίηση της όποιας κρατικής περιουσίας υπάρχει.

Μια από της άμεσες συνέπειες είναι η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και φυσικά και της απόλυσης των εργαζομένων που θα ακολουθήσει. Δυο οργανισμών τα έσοδα των οποίων προέρχονται αποκλειστικά από της εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, δεν έχουν καμιά οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο, όπως επιδότηση ενοικίου, χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, κτίσιμο εργατικών κατοικιών, κουπόνια κοινωνικού τουρισμού, βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ.

Οι δυο οργανισμοί έχουν τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία, η οποία προφανώς θα καταλήξει στις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών.

Ως εκπαιδευτικοί, ως δάσκαλοι των παιδιών των εργαζομένων, καταγγέλλουμε την απόφαση για το κλείσιμο του Ο.Ε.Ε. και του Ο.Ε.Κ.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να συντονίσουν τη δράση τους, να προχωρήσουν σε αγώνες διαρκείας έτσι ώστε:

· Να ανατραπεί τώρα η πολιτική αυτή και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει, αλλά και κάθε άλλη που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική.

· Να φύγει η Τρόικα από τη χώρα.

· Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου