Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Διαδικασίες εκλογοαπολογιστικής Συνέλευση & εκλογής μελών ΔΣ και ΕΣ 17/12/2013



          Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
            Ενόψει της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και των εκλογών για την ανάδειξη μελών ΔΣ & ΕΣ σας ενημερώνουμε:
  1. Σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου μας ( άρθρο 1 σε συνδυασμό με τα άρθρα 5,6,7), κανονικά μέλη του σωματείου με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από το καταστατικό, δύναται να είναι και εφόσον το επιθυμούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που έχουν οργανική ή εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας (σχολεία Καλαμάτας, Μεσσήνης, Κάμπου , Καρδαμύλης, Θουρίας, Αρφαρών, Διαβολιτσίου, Μελιγαλά,  Ανδρούσας, Αριστομένη, Χαντζή, Πεταλιδίου, Λογγά και Κορώνης), με την προϋπόθεση να καταβάλουν την ετήσια οικονομική συνδρομή. Επίσης μπορούν να εγγράφονται μέλη και όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε διοικητικές, υποστηρικτικές υπηρεσίες της περιοχής ευθύνης μας, που υπάγονται στο ΥΠΑΙΘ.       
  2.  Το ΔΣ για τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του, αλλά και για όσους συνάδελφους θέλουν να γίνουν μέλη του σωματείου, ζήτησε και παρά το επαίσχυντο έγγραφο του Υφυπουργού κου Συμεών Κεδίκογλου, κατάφερε και πήρε από τον Δ/ντη Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, άδεια απουσίας από τα διδακτικά μας καθήκοντα, προκειμένου να συμμετέχουμε στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και των Εκλογών, που θα ακολουθήσουν.
  3. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 9:00΄πμ και θα τελειώσει στη 1:30΄μμ. Γι’ αυτό πρέπει από νωρίς να είμαστε εκεί, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία. Στις 2:00΄μμ και αφού έχουν τακτοποιήσει οι εφορευτικές επιτροπές τα απαραίτητα και έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 7:00΄μμ.
  4. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε δυο εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο. Το 1ο εκλογικό τμήμα θα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά (όπως μπαίνουμε) του αμφιθεάτρου και θα ψηφίζουν όσοι το επίθετό τους ξεκινά από το γράμμα Α έως και το Λ. Το 2ο εκλογικό τμήμα θα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και θα ψηφίζουν όσοι το επίθετό τους ξεκινά από το γράμμα Μ έως και το Ω.
Παράκληση να παραχωρηθεί προτεραιότητα, ώστε να ψηφίσουν πρώτοι, όσοι συνάδελφοι μένουν εκτός Καλαμάτας.
  1. Η απαραίτητη οικονομική τακτοποίηση των μονίμων συναδέλφων (όχι οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ) και των αναπληρωτών θα γίνεται κατ’ επιλογή του συνάδελφου με ένα εκ των δύο παρακάτω τρόπων:
α) Ο οποίος και προτείνεται Ο συνάδελφος προσέρχεται στις εφορευτικές επιτροπές και ψηφίζει επιδεικνύοντας την ταυτότητά του, αποδεχόμενος στην πράξη την παρακράτηση της συνδρομής του από το μισθό του αρχομένης για μεν του μόνιμους από το μήνα Φεβρουάριο 2014 έως και Νοέμβριο 2014 (0,75€ το 15ημερο άρα 15,00€ το χρόνο), για δε τους αναπληρωτές από το μήνα Ιανουάριο 2014 έως και Μάιο 2014 (1,50€ το δεκαπενθήμερο άρα 15,00€ το χρόνο) και
β) ο συνάδελφος πληρώνει στον ταμία του σωματείου 15,00€ (όχι κατά τη διάρκεια της ΓΣ αλλά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας 14:00΄-18:00΄) παίρνει την ονομαστική απόδειξη και στη συνέχεια προσέρχεται στις εφορευτικές επιτροπές για να ψηφίσει επιδεικνύοντας την ταυτότητα και την απόδειξη πληρωμής.      
ΠΡΟΣΟΧΗ οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ και οι ωρομίσθιοι συνάδελφοι αναγκαστικά καταβάλουν τη συνδρομή τους μόνο με το δεύτερο τρόπο γιατί οι μεν πρώτοι δεν μισθοδοτούνται από τη ΔΔΕ Μεσσηνίας ενώ οι δεύτεροι δεν μισθοδοτούνται από την ΕΑΠ.

            Τέλος επισημαίνεται ότι όποιος δεν θέλει για τον οποιονδήποτε δικό του λόγο να είναι μέλος του σωματείου, θα πρέπει να ειδοποιήσει τον διευθυντή του σχολείου του γι’ αυτή του την επιλογή και να προσέλθει κανονικά να επιτελέσει τα διδακτικά του καθήκοντα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του διευθυντή του, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες γι’ αυτόν συνέπειες.
            Εμείς πιστεύουμε, πως για ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα δεν περισσεύει κανένας. Το σωματείο, για να είναι δυνατό, μας έχει ανάγκη όλους· αλλά και εμείς στην ανάγκη στο σωματείο τρέχουμε.
Ας μη το κάνουμε όταν έρθουν τα δύσκολα. Μαζική συμμετοχή!!!
Η απόφαση είναι δική σας.                                                                  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου