Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στάση συναδέλφων κατά την ψηφοφορία για την επιλογή διευθυντών»

Το ΔΣ της Α΄  ΕΛΜΕ Μεσσηνίας σε συνεδρίαση του, που για λόγους δεοντολογίας και προσωπικής ηθικής απείχαν των διαδικασιών ο Πρόεδρος Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος και ο Γ. Γραμματέας Γεωργιόπουλος Βασίλειος, κατά πλειοψηφία προχώρησε στο εξής ψήφισμα.
   
ΨΗΦΙΣΜΑ
Όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα δώσαμε έναν σκληρό καθημερινό αγώνα ενάντια στην ψευδώνυμη αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση. 
Ο αγώνας αυτός δε δόθηκε από συντεχνιακές θέσεις! Ήταν και παραμένει αγώνας για την υπεράσπιση και προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, για το σχολείο των όλων και των ίσων, για την προστασία της εργασιακής θέσης των εκπαιδευτικών σε αυτό. Ήταν αγώνας δικαίου και αξιοπρέπειας. Νικήσαμε την τρομοκρατία των υπουργών της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του διοικητικού μηχανισμού στην εκπαίδευση, το κλίμα φόβου, απειλών και εκβιασμών που καλλιέργησαν, για να επιβάλλουν την αξιολόγηση. Το μπλοκάρισμα και η αναστολή σήμερα όλων αυτών των διαδικασιών είναι αποτέλεσμα αυτών των αγώνων.
Ήταν  αναγκαίο να υπερασπιστούμε τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, να πάρει σάρκα και οστά η ψηφισμένη απόφαση για απεργία – αποχή, ως συλλογική κίνηση αντίστασης και ανατροπής της αξιολόγησης.
Ήταν αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο ότι όλα τα μέλη της Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και οι εκλεγμένοι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου (μέλη ΔΣ ΕΛΜΕ, αιρετοί σε Υ/Σ, κλπ), όφειλαν να μπουν αποφασιστικά στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υλοποιώντας την απόφαση για απεργία – αποχή από κάθε τέτοια διαδικασία.
 Σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοι να πάρουν υπόψη τους ότι  όσοι  από τους παραπάνω ή όσοι διευθυντές με οποιονδήποτε τρόπο συμμετείχαν  σε διαδικασίες αξιολόγησης είτε ατομικής είτε αυτοαξιολόγησης ,  υπονόμευσαν τις ψηφισμένες αποφάσεις της ΟΛΜΕ, υποσκάπτοντας και δημιουργώντας αναχώματα στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση.


Η Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί τους συναδέλφους να καταδικάσουν με τη ψήφο τους στους συλλόγους διδασκόντων για την επιλογή των νέων Διευθυντών – Υποδιευθυντών που θα διεξαχθούν στις 19 και 29 Ιουνίου, όλους όσους από τους υποψήφιους  καλλιέργησαν το κλίμα φόβου, απειλών και εκβιασμών , για να επιβάλλουν την αξιολόγηση.

Για το  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου