Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Εκλογές για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια και η παράταση των υποψηφιοτήτων

Η εκπροσώπηση του κλάδου μέσω των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι μια κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Μέσω των αιρετών ακούγεται η θέληση του συναδέλφου, υπάρχει ανάχωμα στην πιθανή αυθαιρεσία της διοίκησης και διασφαλίζεται η νομιμότητα.
Ενώ λοιπόν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών είναι υψίστης σημασίας για τον κλάδο, η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τις δυναμίτισε με τις ενέργειές της:
1)    Όρισε ασφυκτικά όρια για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και ενώ η ΟΛΜΕ ζήτησε παράταση μέχρι της 30/9/2016 αρνήθηκε και έδωσε παράταση μέχρι της 26/9/2016 και
2)    Το μεσημέρι της 26ης και ενώ ουσιαστικά είχε εκπνεύσει η προθεσμία και πιθανόν όλες οι υποψηφιότητες είχαν κατατεθεί και ήταν πλέον γνωστοί οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί που κατέρχονταν στην εκλογική αναμέτρηση για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια, η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έδωσε από μόνη της νέα παράταση μέχρι της 28/9/2016.    
Η  Α΄ ΕΛΜΕ  Μεσσηνίας  καταδικάζει το γεγονός και
1)                          καλεί τα μέλη της με τη στάση τους να αντισταθούν σε κάθε είδους ενέργειες  και φαινόμενα που απαξιώνουν την ηθική τάξη κατά τη διενέργεια των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και
2)                           καλεί την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειές της 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Οργ. Γραμματέας

Κοντογιάννης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου