Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων


Συνάδελφοι του ΔΣ της ΟΛΜΕ,
Το ΔΣ του σωματείου μας ζητά την συνδρομή της Ομοσπονδίας προκειμένου να δοθεί λύση σε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σχετικό με την αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων στους συνάδελφους που μετακινούνται λόγω εμπλοκής τους με τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Συγκεκριμένα η υπηρεσία των εντελλομένων Μεσσηνίας αρνείται να πληρώσει την αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων στους συνάδελφους που μετακινούνται για να εκτελέσουν έργο που τους έχει ανατεθεί από την υπηρεσία σχετικό με τις πανελλήνιες εξετάσεις, αν δεν προσκομίσουν μαζί με όλα τα άλλα δικαιολογητικά και απόδειξη διοδίων. Έτσι αναγκάζει πολλούς  συνάδελφους που διαμένουν στην αντίθετη μεριά της πόλης από αυτή που βρίσκεται ο περιφερειακός δρόμος να κάνουν κύκλο μέσα στην πόλη αρκετών χιλιομέτρων σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο.
Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη τακτική είναι αυθαίρετη ερμηνεία της υπηρεσίας των εντελλομένων Μεσσηνίας. Εκ των πραγμάτων δεν εφαρμόζεται σε όλους τους συναδέλφους γιατί υπάρχουν διαδρομές που για να πας από τον τόπο κατοικίας στο σχολείο υπηρεσίας δεν υπάρχουν διόδια (παρά μόνο αν κινηθείς αρχικά αντίθετα από την κατεύθυνση που πρέπει να πας διανύσεις τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα, επιστρέψεις ξανά στην κατοικία σου και πας στην υπηρεσία σου), άρα η ερμηνεία αυτή αντιβαίνει στην αρχή της ίσης μεταχείρισης.
Παρ’ όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει, μαζί με την υπηρεσία των οικονομικών της ΔΔΕ Μεσσηνίας, η υπηρεσία εντελλομένων Μεσσηνίας είναι ανένδοτη και απειλεί με την μη πληρωμή.
Παρακαλούμε να αναδείξετε το πρόβλημα στην κεντρική εξουσία μήπως και δοθεί λύση. 

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Γεωργιόπουλος Βασίλειος



Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου