Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους μαθητές της Αττικής – Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Ε.Κ. Λαυρίου


Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, έπειτα από την πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πυρόπληκτους μαθητές της Αττικής, καλεί τα μέλη του και τους μαθητές των σχολείων αρμοδιότητάς μας να συλλέξουν εκπαιδευτικό υλικό για τους πληγέντες.
Χαιρετίζουμε την πρώτη αντίδραση των συναδέλφων, όλων των εργαζόμενων, και των φορέων που από την πρώτη στιγμή πήραν πρωτοβουλίες για μάζεμα ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για αίμα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους.
Βάζοντας μπροστά τις άμεσες ανάγκες των οικογενειών που επλήγησαν στις πυρκαγιές σε Δυτική και Ανατολική Αττική, οργανώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη, διεκδικώντας άμεσα:
1.     Να υπάρξει στήριξη όλων των πυρόπληκτων με έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες μαθητές και συναδέλφους και στις οικογένειές τους.
2.     Ολική αποκατάσταση σχολικών κτηρίων και χώρων που έχουν πληγεί από τη φωτιά.
3.     Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη τη χώρα.
Το υλικό που θα μαζευτεί σε κάθε σχολείο να προωθηθεί μέσω των συναδέλφων συνδέσμων στο ΔΣ της ΕΛΜΕ την Τρίτη 2/10/2018 και ώρα από 20:30΄ έως 23:00΄.  

Ακολουθεί το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Γεωργιόπουλος Βασίλειος



Ξανθάκης Σωτήριος



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ: ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν.6984928944
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, σε συνέχεια της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους, καλεί όλα τα εργατικά συνδικάτα, άλλους μαζικούς φορείς αλλά και κάθε εργαζόμενο που θέλει να συνεισφέρει, να συνεχίσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους με την συλλογή σχολικών ειδών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τα σχολικά είδη θα συλλέγονται  στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Δανουκαρά 7 Λαύριο)  καθημερινά 9πμ έως 1μμ. Αλλά και στο Στέκι Αλληλεγγύης ( Α. Μαρίνα Ν . Μάκρης Λ. Μαραθώνος 33) κατά τις ώρες 10πμ έως 9μμ.

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ                                                                                                                 4-9-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου