Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Όλοι και όλες στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή


Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας προσυπογράφει, την κίνηση συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήραν 118 ομοσπονδίες, σωματεία του δημοσίου και νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ αποφασίστηκε, στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης το αίτημα-πρόταση, το οποίο θα κατατεθεί σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να είναι:
«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους.
Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις, είναι αναγκαίος όρος για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ενάντια στο σύστημα διορισμού.
Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους Δήμους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Για τη διεκδίκηση του αιτήματος καλούμε σε πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Τρίτη, 12 Φλεβάρη 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Γεωργιόπουλος Βασίλειος



Γαϊτάνης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου