Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Λειτουργία Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης

A’ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Φραντζή 10

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 24100

ΤΗΛ.: (27210)-24325

Email: xanthakisso@yahoo.gr

vasgeo@sch.gr


ΚΑΛΑΜΑΤΑ 17/12/2010

ΠΡΟΣ:

1.Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης &

Θρησκευμάτων

2. Δ/νση Π&Δ Εκπ/σης Πελοποννήσου

3. ΠΥΣΔΕ Ν. Μεσσηνίας

ΚΟΙΝ.:

1. ΟΛΜΕ

2. Σχολεία Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

3. Σχολεία Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας


ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης»

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταδικάζει όλες τις παρακάτω μεθοδευμένες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων που οδηγούν το μεγαλύτερο αριθμό των τμημάτων ΤΑΔ & ΕΤΑΔ σε κατάργηση.

1. Καθυστέρησε αδικαιολόγητα να τα στελεχώσει με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, γιατί ήθελε τάχα να τα αναμορφώσει.

2. Προσπάθησε ουσιαστικά να μετατοπίσει το κόστος της μετακίνησης των μαθητών, από και προς τους αθλητικούς χώρους, στους γονείς, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να εγκαταλείψουν τα αθλητικά τμήματα.

3. Με δήλωσή της η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου στις 9/12/2010 αναφέρει τα ΤΑΔ & ΕΤΑΔ ως «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση».

4. Αποστέλλει την υπʼ αριθ. εγκύκλιο 156435/Γ4 στις 09/12/2010 με τίτλο: «Προϋποθέσεις λειτουργίας-Επιλογή και τοποθέτηση μονίμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 για τα Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ. σχολικού έτους 2010-2011», όπου καθορίζει ότι τα τμήματα με κενά που δεν καλύπτονται από μόνιμους καθηγητές Φ. Αγωγής ΠΕ11 δεν θα λειτουργήσουν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων έστω και τώρα, τουλάχιστον να προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις και να δώσει την δυνατότητα στα ΠΥΣΔΕ της χώρας να προκηρύξουν τις ανάλογες θέσεις, για όσα τμήματα πληρούν όλες τις άλλες προϋποθέσεις αλλά δεν καλύπτονται από μόνιμους καθηγητές Φ. Αγωγής ΠΕ11, και να καλέσει τους ενδιαφερόμενους μόνιμους καθηγητές Φ. Αγωγής ΠΕ11, που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν, να ζητήσουν απόσπαση στα ΤΑΔ & ΕΤΑΔ ώστε να μην καταργηθούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου