Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επί της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών

Πάγια θέση της ΟΛΜΕ και φυσικά και της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, είναι οι μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των οργανικών θέσεων, που μένουν κενές και όχι η κάλυψή τους με προσλήψεις αναπληρωτών.

Στις περιπτώσεις όμως που προκύπτουν κενά (λειτουργικά), που δεν μπορούν να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας προτείνει στην επιτροπή πρόσληψης αναπληρωτών του ΥΠΔΒΜΘ :

1. Να ελέγχει τηλεφωνικά το ίδιο το υπουργείο αν αποδέχονται οι αναπληρωτές στο κάλεσμα τους για τοποθέτηση σε περιοχές της Δ/θμιας εκπ/σης ανά την Ελλάδα.

2. Μαζί με τα ονόματα των συναδέλφων αναπληρωτών, που θα αποδέχονται την τοποθέτησή τους, να αναρτούνται στους πίνακες και τα ονόματα αυτών που δεν απεδέχθησαν, με το χαρακτηρισμό δίπλα στο όνομα «ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ», ώστε να υπάρχει πλήρη διαφάνεια.

3. Οι συνάδελφοι που δεν αποδέχονται, να στέλνουν ενυπόγραφη δήλωσή τους με τηλεομοιότυπο στο ΥΠΔΒΜΘ, που να φαίνεται ξεκάθαρα η μη αποδοχή τους στο κάλεσμα του υπουργείου, για τοποθέτησή τους σε θέση αναπληρωτή και

4. Να έχουν τη δυνατότητα οι συνάδελφοι να τροποποιούν ή και να ακυρώνουν την αίτησή τους, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και φυσικά πριν από το κάλεσμα του υπουργείου, χωρίς καμία κύρωση. Παράλληλα δε οι πίνακες να ανανεώνονται μετά από κάθε αλλαγή με ταυτόχρονη ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Η πρόταση αυτή γίνεται με στόχο, να μην καθυστερεί η κάλυψη των κενών και χάνονται άσκοπα διδακτικές ώρες, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, γιατί έχει παρατηρηθεί το γεγονός, το υπουργείο να στέλνει αναπληρωτές στις Δ/νσεις, κάποιοι να μην αποδέχονται, γιατί πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή τους και οι θέσεις να παραμένουν κενές, μέχρι να γίνει η επόμενη φουρνιά προσλήψεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου