Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Yγειονομική περίθαλψη

Μόνο (52) πενήντα δυο ιατροί όλων των ειδικοτήτων, σ’ όλη τη Μεσσηνία, είχαν ενταχθεί μέχρι την 23/01/2012 στο νεοσύστατο οργανισμό ΕΟΠΥΥ (Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), που από 01/01/2012 εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ και ΟΓΑ, του μεγαλύτερου δηλαδή αριθμού εργαζομένων της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο ένας παιδίατρος έχει ενταχθεί.

Έτσι ενώ πληρώνουμε κατά μέσο όρο (150) εκατόν πενήντα ευρώ μηνιαίως για υγειονομική περίθαλψη, υγειονομική περίθαλψη ουσιαστικά δεν έχουμε αν συνεκτιμήσουμε και το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί μπορούν να εξετάσουν μόνο (50) πενήντα ασθενείς την εβδομάδα.

Καλούμαστε λοιπόν να ξαναπληρώσουμε για την περίθαλψή μας σε μη συμβεβλημένους ιατρούς και κανείς δεν γνωρίζει αν μπορούμε να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά και να πάρουμε πίσω κάποιο μέρος των χρημάτων που δαπανήσαμε ( μάλλον δεν έχουμε το δικαίωμα, εκτός και αν έρθει διευκρινιστική).

· Φτάνει πια ο εμπαιγμός .

· Πρέπει οι αρμόδιοι να σταματήσουν να πειραματίζονται με πειραματόζωα τους εργαζομένους. Αν θέλουν ας πειραματίζονται στους εαυτούς τους.

· Δεν θα ανεχθούμε άλλο την κοροϊδία. Θέλουμε δωρεάν υγεία και παιδεία.

· Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια οι αγώνες θα κλιμακωθούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου