Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τοποθετήσεις – Ωράριο εκπαιδευτικών που διατέθηκαν εξ ολοκλήρου από το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας στο ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας




Κύριε Διευθυντά,
          Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, διαμαρτύρεται εντόνως
1.     Γιατί κατά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών τις Δ/θμίας Εκπ/σης, οι οποίοι σας διατέθηκαν εξ ολοκλήρου από το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, επειδή δεν συμπλήρωναν το υποχρεωτικό ωράριο εργασίας τους και παρέμεναν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, το ΠΥΣΠΕ του οποίου προεδρεύετε δεν εφάρμοσε την ισχύουσα νομοθεσία. Αποτέλεσμα αυτής της αβλεψίας είναι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί να βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση από του αντίστοιχους αποσπασμένους, αν και θα έπρεπε να προηγηθούν στις τοποθετήσεις.
2.     Γιατί οι προαναφερθέντες διατιθέμενοι από το ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να εργάζονται (21) είκοσι μια διδακτικές ώρες, κατά παρέκκλιση των διατάξεων (συνδυασμός των άρθρων 14 παρ.13 του Ν. 1566/1985 και 48 παρ.3 του Ν. 2413/1996), οι οποίες προβλέπουν ότι το ωράριο τους κλιμακώνεται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους, ξεκινώντας από (21) είκοσι μια και καταλήγοντας στις (16) δεκαέξη.
Σας καλούμε:
1.     Όπως ακυρώσετε τις τοποθετήσεις των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών και προχωρήσετε σε επανατοποθέτησή τους, λαμβάνοντας υπόψη σας τις κείμενες διατάξεις, την οργανικότητα καθώς και τα μόρια μετάθεσής τους. 
2.     Επανεξετάσετε και δώσετε εντολή όπως οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί εργάζονται σύμφωνα με το κλιμακούμενο ωράριό τους, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους.
Συνημμένα σας καταθέτουμε:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Ξανθάκης Σωτήριος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου