Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ενημερωτικό φύλλο για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς στο Δημόσιο σχολείο



 

A΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Φραντζή 10 Καλαμάτα Τ.Κ. 24100
Κιν: 6932742867, Κιν. 6977381720

                     ΚΑΛΑΜΑΤΑ 8/05/2013
 ΠΡΟΣ:  
·        Γονείς-Πολίτες της Μεσσηνίας
·        Μαθητές-Μαθήτριες

Θέμα: «Ενημερωτικό φύλλο για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς
στο Δημόσιο σχολείο»
         
Η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στη δημόσια δωρεάν παιδεία και στο δημόσιο σχολείο ,  αυτές τις μέρες οξύνεται.
Τα τρία τελευταία μνημονιακά χρόνια οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν υποστεί δραματική μείωση μισθών,( Ο νεοδιόριστος αμείβεται με το δυσθεώρητο ποσό των 580) , συντάξεων, εφάπαξ καθώς και κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας).
 Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων ηλικίας  συνταξιοδότησης, την παράλληλη αυστηροποίηση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, καθώς και την υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Και τη φετινή χρονιά χάθηκαν χιλιάδες  εκπαιδευτικές ώρες  σε πάρα πολλά σχολεία της χώρας (ο νομός μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση)με αποτέλεσμα την ελειπή παροχή εκπαιδευτικού έργου , λόγο της συνεχούς μείωσης των δαπανών για την παιδεία.
 Συγχρόνως με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την προώθηση της δήθεν αξιολόγησης, που δεν αποσκοπεί στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά στη νομιμοποίηση των απολύσεων και των αργιών των εκπαιδευτικών  (έχει ήδη αποφασιστεί ο αριθμός των απολυθέντων με την τρόικα και τώρα ψάχνουν να βρουν ποιοι θα είναι αυτοί), δημιουργείται ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία.
Για τη νέα χρονιά που έρχεται, προβλέπονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων, επιπλέον αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ανύπαρκτοι διορισμοί παρά το κύμα συνταξιοδοτήσεων και με βάση τα τελευταία που ψηφίσθηκαν στη βουλή αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Δ/θμιας Εκπ/σης και ταυτόχρονα υποχρεωτικές μεταθέσεις σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας.
Η κυβέρνηση με αυτές τις ενέργειες κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο, τόσο στο ίδιο το δημόσιο σχολείο, όσο και στους εκπαιδευτικούς.
Η απάντησή μας θα είναι αντίστοιχη.
Για ότι συμβεί στο επόμενο διάστημα την πλήρη ευθύνη την έχει αποκλειστικά  η κυβέρνηση.
Οι μαθητές μας, οι γονείς τους αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εκπαιδευτικούς. Να  μη μείνουν στην παραπλανητική προπαγάνδα του «καλά αντιδρούν για δυο ώρες αύξηση εργασίας την εβδομάδα;».
 Ας θυμηθούν, πως για να είναι επαρκής ένας εκπαιδευτικός στην τάξη (πράγμα για το οποίο εμείς παλεύουμε και είμαστε σίγουροι πως και εσείς αυτό επιθυμείτε ) για κάθε ώρα που διδάσκει,  χρειάζεται άλλες δύο ώρες εργασίας στο σπίτι και γι’ αυτό όλες οι μελέτες συσχετίζουν την μια διδακτική ώρα με τουλάχιστον τρεις ώρες άλλης εργασίας.
Αγαπητοί Γονείς  η αντίδρασή μας δεν αφορά  τόσο στην αύξηση του ωραρίου,  όσο  στις παρενέργειες που έχει η αύξηση αυτή στην ποιότητα του παρεχομένου από εμάς εκπαιδευτικού  έργου και στην κατάργηση των  οργανικών  μας θέσεων, που με την ταυτόχρονη υποχρεωτική μετάθεση-εξοστρακισμό μας , θα φέρει απολύσεις, θα αυξήσει περεταίρω την ανεργία ιδιαίτερα στους νέους επιστήμονες και θα εξαφανίσει το κράτος προνοίας.  

Με αίσθημα ευθύνης το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου