Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής



Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας,  με αφορμή την έγκριση άδειας για την  διοργάνωση φεστιβάλ από τη Χρυσή Αυγή στις 3 και 4 Αυγούστου στη πόλη μας, αποφάσισε  την έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του,  γι’ αυτή τη έγκριση.

         
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Ξανθάκης Σωτήριος




 
Ακολουθεί το ψήφισμα





 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Εμείς οι καθηγητές της Α ΕΛΜΕ Μεσ/νίας εκφράζουμε την πλήρη  και κάθετη αντίθεσή μας στη διεξαγωγή του λεγόμενου φεστιβάλ της Χ.Α στις 3 και 4 Αυγούστου στο πάρκο του Λιμενικού.
Όλοι γνωρίζουμε πλέον, μετά από ένα χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας της Χ.Α, ότι η δράση της δεν έχει καμιά σχέση με τη  Δημοκρατία, την Ελευθερία και φυσικά ουδεμία σχέση έχει  με την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Η Χ.Α είναι μια ναζιστικού τύπου οργάνωση, μέρος του συστήματος που υποκριτικά καταγγέλλει , που με τη δράση της σπέρνει το μίσος, τον ρατσισμό και τον φασισμό,  με δολοφονικές  επιθέσεις ενάντια στον αδύναμο άνθρωπο, τον διαφορετικό, τον "άλλον".
Εμείς λοιπόν που διδάσκουμε Ιστορία στη νεολαία μας, νοιώθουμε προσβεβλημένοι με την συγκατάθεση του υπεύθυνου του Λιμενικού ταμείου και του αντιπεριφερειάρχη,  να δοθεί ο χώρος του πάρκου του Λιμενικού , για το "φεστιβάλ" των υμνητών του Χίτλερ.
            Είναι προσβολή στη Μνήμη των εκτελεσμένων λιμενεργατών-μυλεργατών του 1936 στο λιμάνι της πόλης μας.
Αποτελεί Ύβρη στη Μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων της φασιστικής-ναζιστικής θηριωδίας σε όλη την Ευρώπη, εκφράζει ανεπίτρεπτη ιστορική-πολιτική αμνησία για τα εκατοντάδες καμένα χωριά της Πατρίδας μας και τους εκτελεσμένους μας στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα,  στο Κομμένο, στον Κάνδανο κ.ά.
"Ποτέ ξανά φασισμός" ήταν η απόφαση όλων των λαών του κόσμου και κυρίως της Ευρώπης ,μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
"Ποτέ ξανά" υψώνουμε και σήμερα τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πόλη μας .Αρνούμαστε να γίνει η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή μας, θέατρο μίσους, ναζιστικής - φασιστικής προπαγάνδας και ηθικού εκμαυλισμού!
Απαιτούμε από τους υπεύθυνους να ανακαλέσουν την άδεια για την παραχώρηση του πάρκου στην Χ.Α
Η πόλη μας ,οι δημότες της ,η νεολαία μας και όλοι οι Μεσσήνιοι δεν θα ανεχτούμε  αυτή τη ντροπή! 

                                    Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου