Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων




Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ενόψει του νέου κύματος συγχωνεύσεων που επίκειται να γίνει, αλλά και της επιχειρούμενης δημιουργίας τμημάτων αυστηρώς 27 μαθητών, επιστρατεύοντας και ανορθόδοξους τρόπους (μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία) για να το επιτύχουν,  καλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας, να υπογράψουν το παρακάτω ψήφισμα και να το διακινήσουν στους κοινωνικούς φορείς του σχολείου τους.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Ξανθάκης Σωτήριος







 

 Ακολουθεί το ψήφισμα: 



Οι εκπαιδευτικοί του ……………………………………..…………… εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στις επιχειρούμενες από το Υπ. Παιδείας καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και θεωρούν αδιανόητη και αντιπαιδαγωγική τη λειτουργία τμημάτων με 27 μαθητές.
Το περαιτέρω στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση και εκμηδενίζει τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών να αναγνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή, να εμβαθύνουν στους κατάλληλους τρόπους παιδαγωγικής προσέγγισης και να συντελέσουν στην ολόπλευρη μόρφωσή τους.
Επιπλέον, ο συνωστισμός 27 μαθητών στα τμήματα εδραιώνει την ύπαρξη τμημάτων δύο ταχυτήτων, ενισχύει ακόμα περισσότερο την παραπαιδεία, καθιστά αδύνατη τη λειτουργία εργαστηρίων, απαξιώνει εντελώς τη δημόσια εκπαίδευση και αυξάνει τα οικονομικά βάρη των οικογενειών.
Για τους παραπάνω λόγους, κι επιπλέον επειδή οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες το απαιτούν, ζητούμε τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 20 στα μαθήματα γενικής παιδείας και 15 στις κατευθύνσεις και εργαστήρια.
Καλούμε γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικούς να αποτρέψουν από κοινού το στοίβαγμα των παιδιών μας, και να μην επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Καλούμε και τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων να συνυπογράψουν αυτό το κείμενο κρατώντας περήφανη στάση, που θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τους, καθώς και το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί (Υπογραφές)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου