Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Συγχαρητήρια στη χορωδία Ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας

Την Παρασκευή 16/10/15 στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό και φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, όπου συμμετείχαν 39 χορωδίες από 14 χώρες, η χορωδία Ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας απέσπασε αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία G3 (νεανικές χορωδίες μικτών φωνών).
  Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας συγχαίρει τους μαθητές και τις οικογένειές τους, τον καθηγητή και μαέστρο κ. Πρίγκα Νικόλαο, την καθηγήτρια και συνοδό πιανίστα κα Κατούντα Νίκολα, το σχολείο τους και όλους όσους βοήθησαν για τη μεγάλη επιτυχία τους, ελπίζοντας ταυτόχρονα να γίνουν πρότυπα προς μίμηση για όλους τους μαθητές μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Μουσικό σχολείο Καλαμάτας έχει λάβει δεκάδες βραβεία, διακρίσεις και επαίνους σε περιφερειακούς και Πανελλήνιους αγώνες μουσικής με σύνολα και ατομικές συμμετοχές στα 22 χρόνια λειτουργίας του προσφέροντας πολιτισμό υψηλού επιπέδου στην πόλη μας.
Πέρα από τα συγχαρητήρια απαιτούμε

1ον      Άμεση κάλυψη των κενών μουσικών ειδικεύσεων.
2ον      Μόνιμους διορισμούς καθηγητών μουσικής.
3ον      Στον προγραμματισμό του Υπουργείου για μόνιμους διορισμούς καθηγητών να συμπεριληφθεί και ο κλάδος των μουσικών ΠΕ16 κ’ ΤΕ16. Να καλυφθούν οι εκατοντάδες οργανικές θέσεις  με μόνιμους καθηγητές. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο οι αναπληρωτές να αναπληρώνουν τον εαυτό τους επι 15 ή και 20 συνεχόμενα έτη.
4ον      Την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001/2013 με βάση την οποία περικόπτεται η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών και τη μίσθωση λεωφορείων χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις για τα σχολεία.
5ον      Την άμεση λειτουργία της σίτισης όπως προβλέπεται για αυτά τα ειδικού τύπου σχολεία.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος

Ηλιόπουλος Κων/νος
Ο Γ. Γραμματέας

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου