Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας για να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση 103539/Δ4/24-06-2016

       Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας  αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της σε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/01/2017 και ώρα 13:30΄στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στην εφαρμογή της 103539/Δ4/24-06-2016 υπουργικής απόφασης και να απαιτήσει την άμεση απόσυρσή της.
       Με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση εντός της επομένης εβδομάδας οι σύλλογοι διδασκόντων των ΕΠΑΛ της χώρας καλούνται: εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του μαθητή είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο μαθητής χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών και δεν λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών.”, δηλαδή ουσιαστικά να χαρακτηρίσουν την φοίτηση των μαθητών από το πρώτο τετράμηνο και όχι στο τέλος της χρονιάς όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και εξακολουθεί να συμβαίνει για του άλλους τύπους σχολείων ( Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια …).
             Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης ενδέχεται να φέρει ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων και τομέων. Μοιραία θα ακολουθήσει αναστάτωση στη σχολική ζωή των μαθητών που φοιτούν (με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα). Ταυτόχρονα θα σημάνει νέα διόγκωση των τμημάτων που σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και τέλος θα δημιουργήσει υποχρεωτικά και νέο κύμα εκτοπίσεων και μετακινήσεων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το πολύπαθο ωράριό τους.
            Καλούμε άμεσα το υπουργείο και τη Διοίκηση να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης η οποία θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους μαθητές των ΕΠΑΛ και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτά και να την αποσύρουν.
            Τέλος για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι-συναδέλφισσες και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 19/01/2017 από 11:00΄ έως 14:00΄.   
      


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Γεωργιόπουλος Βασίλειος



Κουβάτσης Θεοδόσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου