Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Διαδικασίες Γενικής Συνέλευση & εκλογής μελών ΔΣ και ΕΣ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
            Ενόψει της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και των εκλογών για την ανάδειξη μελών ΔΣ & ΕΣ την Τρίτη 19/12/2017 σας ενημερώνουμε:
  1. Σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου μας ( άρθρο 1 σε συνδυασμό με τα άρθρα 5,6,7), κανονικά μέλη του σωματείου με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από το καταστατικό, δύναται να είναι και εφόσον το επιθυμούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που έχουν οργανική ή εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας (σχολεία Καλαμάτας, Μεσσήνης, Κάμπου , Καρδαμύλης, Θουρίας, Αρφαρών, Διαβολιτσίου, Μελιγαλά,  Ανδρούσας, Αριστομένη, Χαντζή, Πεταλιδίου, Λογγά και Κορώνης), με την προϋπόθεση να καταβάλουν την ετήσια οικονομική συνδρομή. Επίσης μπορούν να εγγράφονται μέλη και όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε διοικητικές, υποστηρικτικές υπηρεσίες της περιοχής ευθύνης μας, που υπάγονται στο ΥΠΠΕΘ.       
  2.  Το ΔΣ για τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του, αλλά και για όσους συνάδελφους θέλουν να γίνουν μέλη του σωματείου,  έχει πάρει από τον Δ/ντη Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, άδεια απουσίας από τα διδακτικά μας καθήκοντα, προκειμένου να συμμετέχουμε στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και των Εκλογών, που θα ακολουθήσουν.
  3. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 9:00΄ και θα τελειώσει στη 13:30΄. Γι’ αυτό επιβάλλεται από νωρίς να είμαστε εκεί, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία ( εξάλλου γι’ αυτό πήραμε άδεια) . Στις 14:00΄ και αφού έχουν τακτοποιήσει οι εφορευτικές επιτροπές τα απαραίτητα και έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 18:30΄.
  4. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε δυο εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο. Το 1ο εκλογικό τμήμα θα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά (όπως μπαίνουμε) του αμφιθεάτρου και θα ψηφίζουν όσοι το επίθετό τους ξεκινά από το γράμμα Α έως και το Λ. Το 2ο εκλογικό τμήμα θα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και θα ψηφίζουν όσοι το επίθετό τους ξεκινά από το γράμμα Μ έως και το Ω.
Παράκληση να παραχωρηθεί προτεραιότητα, ώστε να ψηφίσουν πρώτοι, όσοι συνάδελφοι μένουν εκτός Καλαμάτας.
  1. Η απαραίτητη οικονομική τακτοποίηση των μονίμων συναδέλφων (όχι οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ) και των αναπληρωτών θα γίνεται κατ’ επιλογή του συνάδελφου με ένα εκ των δύο παρακάτω τρόπων:
α) Ο συνάδελφος προσέρχεται στις εφορευτικές επιτροπές και ψηφίζει επιδεικνύοντας την ταυτότητά του, υπογράφοντας στην αντίστοιχη στήλη ότι αποδέχεται την παρακράτηση της συνδρομής από το μισθό του (ο μόνιμος 1,50€ για 10 μήνες ή 3,00€ για 5 μήνες άρα 15,00€ ενώ ο αναπληρωτής 2,50€ για 4 μήνες άρα 10,00€ το χρόνο) και
β) ο μόνιμος συνάδελφος πληρώνει στον ταμία του σωματείου 15,00€ ένώ ο αναπληρωτής 10,00€ (όχι κατά τη διάρκεια της ΓΣ αλλά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας 14:00΄-18:30΄) παίρνει την ονομαστική απόδειξη και στη συνέχεια προσέρχεται στις εφορευτικές επιτροπές για να ψηφίσει επιδεικνύοντας την ταυτότητα και την απόδειξη πληρωμής.      
            ΠΡΟΣΟΧΗ οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ (15,00€) και οι ωρομίσθιοι συνάδελφοι (10,00€) αναγκαστικά καταβάλουν τη συνδρομή τους μόνο με το δεύτερο τρόπο γιατί οι μεν πρώτοι δεν μισθοδοτούνται από τη ΔΔΕ Μεσσηνίας ενώ οι δεύτεροι δεν μισθοδοτούνται από την ΕΑΠ.
            Με οποιονδήποτε τρόπο και αν καταστείτε ταμειακώς εντάξει , θα παραλάβετε κατά τη ψηφοφορία ή την ώρα της πληρωμής την κάρτα μέλους της ΟΛΜΕ.
            Για  τους ψηφίσαντες ή τα ταμειακώς εντάξει μέλη ,  θα βεβαιωθεί  ότι έλαβαν μέρος στις διαδικασίες.
            Τέλος τονίζουμε, πως για ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα δεν περισσεύει κανένας. Το σωματείο, για να είναι δυνατό, μας έχει ανάγκη όλους· αλλά και εμείς στην ανάγκη στο σωματείο τρέχουμε.
            Ας μη το κάνουμε όταν έρθουν τα δύσκολα. Μαζική συμμετοχή!!!


Το απερχόμενο ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου