Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Δημιουργικές εργασίες


Το Δ.Σ της Α.ΕΛΜΕ Μεσσηνίας παρότι διαφωνεί με τους στόχους και τους σκοπούς που έχει βάλει το υπουργείο παιδείας, για να εισάγει τις δημιουργικές εργασίες στα σχολεία, ομόφωνα επισημαίνει επί της διαδικασίας ότι:
Ποτέ δεν ήρθαν οι ανάλογες οδηγίες από το υπουργείο παιδείας για την υλοποίηση των δημιουργικών  εργασιών βάση της αρχικής ενημέρωσης (02-09-2017), αντ΄ αυτού στα μέσα Απριλίου του 2018 ενσωματώθηκε σε άσχετο νόμο με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άρθρο όπου προέβλεπε τον τρόπο εφαρμογής των δημιουργικών εργασιών, από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018.
                     
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση, με επακόλουθο αλλά σχολεία να υλοποιούν δημιουργικές εργασίες και άλλα να μην υλοποιούν. Οι δημιουργικές εργασίες πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο χάνουν και το οποίο νόημα τους προσδίδουν, αλλά και την ουσία για την οποία έγιναν μέχρι τώρα πολλές εξαγγελίες.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι το υπουργείο παιδείας  αντιμετώπισε και το συγκεκριμένο θέμα  με απόλυτη προχειρότητα.
Απαιτούμε την νέα σχολική χρονιά 2018-2019  να μην ακολουθήσει την ίδια αναποτελεσματική τακτική.

                                                                                                                                                                  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Γεωργιόπουλος Βασίλειος



Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου