Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Διεκδίκηση 13ου & 14ου μισθού


   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Αυτόν τον καιρό ξαναπαρουσιάζεται για άλλη μια φορά ως λύση στη «φτώχεια» μας η δικαστική διεκδίκηση του 13ου & 14ου μισθού. Αποτελεί θέμα συζήτησης σε πολλά σχολεία μέσω επιστολών και δικηγορικών γραφείων!
 Κάποιοι «κάνουν σημαία» πρωτόδικες αποφάσεις Ειρηνοδικείων (αφορά συναδέλφους ΙΔΑΧ υπαλλήλους κυρίως ΟΤΑ και όχι μόνιμους), οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει, για να προσελκύσουν πελάτες. Έστω κι αν κριθούν αμετάκλητα, η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών υπόκεινται στους …δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας. Γι αυτό εξάλλου ακόμα και αυτή η θετική απόφαση του ΣΤΕ για τις περικοπές των συντάξεων έμεινε χρόνια τώρα στα χαρτιά. Κάτω, όμως, από την επίδραση ενός ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος μπορούν να υπάρξουν θετικές δικαστικές αποφάσεις που η εκάστοτε κυβέρνηση να αναγκαστεί να εφαρμόσει.
Παρόλα αυτά, ως διοικητικό συμβούλιο της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας δε μπορούμε να μπούμε εμπόδιο σε όποιο συνάδελφο θέλει να ασκήσει το όποιο δικαίωμά του. Ούτε έχουμε την άποψη ότι δε μπορεί κάποιος εργαζόμενος να «δικαιωθεί» δικαστικά σε επιμέρους ζητήματα. Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση πιστεύουμε, όπως φαίνεται και από την άποψη του νομικού συμβούλου της ΑΔΕΔΥ που επισυνάπτεται, ότι δεν πρέπει να βιαστούμε και να καταφύγουμε σε δικηγορικά γραφεία διακινδυνεύοντας να χάσουμε και άλλα χρήματα.

Προκειμένου λοιπόν να μην χάσουμε το δικαίωμά μας στο μέλλον, όταν οι συνθήκες έχουν ξεκαθαρίσει, να διεκδικήσουμε δικαστικά τον 13ο και 14ο μισθό μας, προτρέπουμε να υποβάλλει κάθε συνάδελφος στην ΔΔΕ Μεσσηνίας (ή στην ΔΔΕ που μισθοδοτείται) αίτηση, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα, για να διακοπή η παραγραφή των σχετικών αξιώσεων.
Συνημμένα δυο (2)

                                                                            Για το ΔΣ         
Ο Πρόεδρος

Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Γ. Γραμματέας

Ξανθάκης  Σωτήριος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου