Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 18/12/2018


·        Ψήφισμα της ΓΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για τους διορισμούς

Τώρα δυναμώνουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
Αν η κυβέρνηση, με βάση τις διαρροές στον τύπο, εξαγγείλει στις 19 Δεκέμβρη το νέο σύστημα διορισμού-πρόσληψης εκπαιδευτικών, προχωράμε σε κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 20 Δεκέμβρη στις 13:00 (αποφασίζοντας καταρχήν 3ωρη στάση εργασίας)!
Η συζήτηση για τα λεγόμενα κριτήρια είναι παγίδα! Τα όποια κριτήρια ανακοινωθούν (ακαδημαϊκά, κοινωνικά, ταβάνι στην προϋπηρεσία) θα είναι λαιμητόμος των δικαιωμάτων, της προϋπηρεσίας και των πτυχίων. Θα οδηγήσουν σε απολύσεις συνάδελφων και σε ανακύκλωση της ανεργίας. Καμία αυταπάτη – καμία αναμονή!
Η κυβέρνηση, έχοντας βάλει στον προϋπολογισμό μόλις 4.500 διορισμούς για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (σταγόνα στον ωκεανό!), ετοιμάζει τώρα τη μεγάλη σφαγή καλλιεργώντας ταυτόχρονα το «διαίρει και βασίλευε», πουλώντας όνειρα σε παλιούς και νέους αναπληρωτές συναδέλφους μας!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών! 
Απαιτούμε εδώ και 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και όσους συναδέλφους Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού χρειάζονται για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων!
Ίδια δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές!
Όλες και όλοι  στον δρόμο του αγώνα!
Εκεί θα κριθεί το δίκιο!
Καλούμε, όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να βρεθούν σε ετοιμότητα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συνάδελφων.
18/12/2018

·        Ψήφισμα της ΓΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ενάντια στην καταστολή των μαθητικών και εργατικών διαδηλώσεων στη Γαλλία


Η Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας εκφράζει την αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών στη Γαλλία ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους. Μια πολιτική που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή των διαδηλωτών με εντολή της γαλλικής κυβέρνησης, την αστυνομοκρατία, την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, τις εκατοντάδες "προληπτικές" συλλήψεις.
Καταδικάζουμε την πρωτοφανή βία με αποκορύφωμα τις εικόνες από τη γαλλική πόλη Μαντ-λα-Ζολί, που δείχνουν συλληφθέντες μαθητές, ακόμα και 12χρονους, μετά από κινητοποίηση, να είναι γονατισμένοι ή με το πρόσωπο στραμμένο στον τοίχο και με τα χέρια στο κεφάλι, περιτριγυρισμένοι από πάνοπλους αστυνομικούς.
Οι εικόνες αυτές ξεσκεπάζουν την υποκρισία της ΕΕ περί υπεράσπισης της "δημοκρατίας" και της "ελευθερίας" η οποία είναι μόνο για τους λίγους, ενώ για τους εργαζόμενους και τη νεολαία η πολιτική των κυβερνήσεων της επιφυλάσσει μόνο φτώχεια, ανεργία και καταστολή.
Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι κυβερνήσεις, μαζί με την επίθεση στα δικαιώματά μας, στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, αξιοποιούν τη συκοφάντηση και την καταστολή για να καταπνίξουν κάθε αντίδραση ενάντια στην πολιτική τους!

18/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου