Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού


Εκατομμύρια δάσκαλοι σε όλον τον κόσμο αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, και συχνά κάτω από πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες, να κάνουν τα σχολεία έναν φιλόξενο χώρο μάθησης και δημιουργικής δραστηριότητας, όπου όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας, καταγωγής, θα ενθαρρύνονται να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, μέσα σε περιβάλλον σεβασμού προς την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενωμένοι ας είμαστε εμείς το ελπιδοφόρο παράδειγμα συμβάλλοντας στη διάπλαση αυριανών πολιτών ικανών να κατανοούν και να αλλάζουν προς το καλύτερο τον κόσμο και κατ’ επέκταση, στην ανάπτυξη κοινωνιών ασφάλειας, ισότητας και αλληλεγγύης.
"Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες." ~ Ν. Καζαντζάκης
Ας βάλουμε λοιπόν τα δυνατά μας να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

                                                                            Για το ΔΣ         
Ο Πρόεδρος

Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Γ. Γραμματέας

Γαιτάνης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου