Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Εορτασμός επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου


46 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το Νοέμβρη 1973, όταν και διαδραματίστηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η Ελλάδα ζούσε τότε μια από τις πιο σκληρές δικτατορίες στον κόσμο, ένα καθεστώς φόβου και ανελευθερίας που βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι. Βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, λογοκρισία, στέρηση βασικών ελευθεριών, έστησαν το σκηνικό της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία έκλεισε τραγικά με το δράμα της Κύπρου.
Την πιο ηχηρή απάντηση στη φρίκη που η ελληνική κοινωνία βίωνε ήδη έξι χρόνια έδωσε η νεολαία της εργατιάς και των φοιτητικών αγώνων, με αποκορύφωμα την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
Το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία 46 χρόνια μετά, ηχεί δυνατά στην Ελλάδα του σήμερα, που ταλανίζεται από μια πολύχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση. Το σύνθημα της εξέγερσης επαναφέρει το όραμα του κόσμου της εκπαίδευσης για ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο που μέσα στους κόλπους του θα μάχεται με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην ανισότητα, τον αποκλεισμό και το ρατσισμό. Το σύνθημα της εξέγερσης καθοδηγεί τους αγώνες μας για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ελευθερίας και πολιτισμού με πρωτεργάτες τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και τη νεολαία. Μας δείχνει ξεκάθαρα ότι οι αγώνες δεν είναι στείρες ουτοπίες και ότι τα όνειρά μας δεν πρέπει να εκχωρούνται ούτε να ξεπουλιούνται σε όσους κερδοσκοπούν εις βάρος μας.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, τη νεολαία και την κοινωνία ολόκληρη να μην απεμπολήσουν τα οράματά τους και με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοέμβρη να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς και για μια κοινωνία δικαιωμάτων και αλληλεγγύης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την Κυριακή 17/11/2019 και ώρα 07:00 μ.μ.  
      Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για τα δίκαια  αιτήματά μας.
·       14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
·       Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
·       Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
·       Στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
·       Αύξηση δαπανών για την παιδεία
·       Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις
·       Άμεση απόσυρση των διατάξεων και τον συνδικαλιστικό νόμο
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος

Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Γ. Γραμματέας
     
Γαιτάνης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου