Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για μια ακόμα φορά η σχολική χρονιά άρχισε με συσσωρευμένα προβλήματα ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.
Η σχολική κοινότητα  βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή. Τα σχολεία άνοιξαν με 25.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, με ελλείψεις σε βιβλία, υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές, με προβλήματα στις μεταφορές και τα κτήρια, με ελλείψεις σε καθαρίστριες και βοηθητικό προσωπικό.
Για μια ακόμη χρονιά οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη  γιατί η παρεχόμενη παιδεία δεν είναι τελικά δωρεάν . Σε αρκετές μάλιστα  περιπτώσεις καλούνται να συμβάλλουν στα λειτουργικά έξοδα  των σχολείων.
Για μια ακόμη χρονιά δεν χορηγείται η προβλεπόμενη σίτιση στα διευρυμένου ωραρίου σχολεία.
Η λύση στις σημερινές συνθήκες περνά μέσα από την οργανωμένη πάλη και την αντίσταση,  με απώτερο στόχο την καθολική δωρεάν παιδεία.
Έχοντας τις ίδιες ανησυχίες με τους μαθητές μας για τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν στην προσπάθεια τους για μόρφωση, αγωνιζόμαστε για την επίλυση τους μαζί και  με όλη την σχολική κοινότητα.
Ζητάμε :
1.     Να καλυφθούν οι ανάγκες  μεταφοράς όλων των μαθητών.
2.      Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, με άμεση προτεραιότητα στο ειδικό σχολείο και ΕΕΕΚ.
3    Να προσληφθούν άμεσα καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων στα Μουσικά σχολεία.
4.   Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση  των σχολικών μονάδων με ταυτόχρονη διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις  ΔΕΚΟ και νομοθετική ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
5.     Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών.
6.  Αστική κάλυψη των μαθητών από την πολιτεία  κατά τη διάρκεια   λειτουργίας του σχολείου και των σχολικών δραστηριοτήτων.
7.      Παροχή δεκατιανού σε όλους τους μαθητές και παροχή σίτισης στα διευρυμένου ωραρίου σχολεία  , λόγω του αυξημένου υποσιτισμού που παρατηρείται στη χώρα μας.

.
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ηλιόπουλος Κων/νος
Ο Γ. Γραμματέας

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου