Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων

Η Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και κατά συνέπεια οι μαθητές μας , βρίσκεται αντιμέτωπη με τα άλυτα και χρονίζοντα προβλήματα της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και της σχολικής καθημερινότητας .
Έχοντας τις ίδιες ανησυχίες με τους μαθητές μας για τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν στην προσπάθεια τους για μόρφωση, αγωνιζόμαστε για την επίλυση τους μαζί και  με όλη την σχολική κοινότητα.
Οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας  οφείλονται στη μνημονιακή  πολιτική που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα ,  υποβαθμίζει τη παρεχόμενη εκπαίδευση και οδηγεί στη κατάργηση της δωρεάν παιδείας .
Αυτή η ίδια αντιεκπαιδευτική πολιτική οδηγεί σε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από τα κενά σε εκπαιδευτικούς και σε ειδικότητες. Την ίδια στιγμή  η πολιτεία και οι θεσμοί της αγανακτούν γιατί με τις κινητοποιήσεις χάνονται διδακτικές ώρες.
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι ταυτόχρονα σύμπτωμα και αντίδραση στη χρόνια κρίση που μαστίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και στο μέλλον που επιφυλάσσουν στη νέα γενιά  η χρεοκοπημένη «κοινωνία της αγοράς» και οι πολιτικές που την υπηρετούν.
Κάθε παρέμβαση κι επέμβαση στα σχολεία και μάλιστα  παραγόντων που  δεν έχουν σχέση με την εκ­παι­δευ­τι­κή κοινότητα (εισαγγελείς, αστυνομία), διαταράσσει με το χειρότερο τρόπο την εκπαιδευτική τους  λειτουργία.
Η λύση στις σημερινές συνθήκες περνά μέσα από την οργανωμένη πάλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και την αντίσταση,  με απώτερο στόχο την καθολική δωρεάν παιδεία.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ηλιόπουλος Κων/νος
Ο Γ. Γραμματέας

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου