Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ψηφίσματα Γενικής Συνέλευσης 18/12/2019


κατά της τοποθέτησης του Δ. Κουκούτση
στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου                                                                   Καλαμάτας
Καταδικάζουμε την τοποθέτηση του υπόδικου, πρώην βουλευτή της εγκληματικής -ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτση στη θέση του μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας από το Δήμαρχο Καλαμάτας.
Στα σχολεία μας, σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης δεν έχει θέση η φασιστική ιδεολογία. Δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του Χίτλερ και των δοσίλογων. Οι υμνητές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των εκτελεστικών αποσπασμάτων. Δεν έχουν θέση οι θρασύδειλοι που επιτίθενται σε οτιδήποτε διαφορετικό, σε αδύναμους, σε πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν έχουν θέση οι εχθροί του εργατικού κινήματος.
Καλούμε το Δήμαρχο Καλαμάτας και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση τους.
 Από τη Γενική Συνέλευση



ενάντια στην αξιολόγηση 

  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
  2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
  3. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. 
Από τη Γενική Συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου