Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ψήφισμα για άμεση λύση στα προβλήματα α) των αποφοίτων μουσικών τμημάτων και β) στον κλάδο ΠΕ78


Η πρόσφατη έκδοση των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019, που αφορά στη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, φέρνει στην επιφάνεια τις αδικίες του νόμου Γαβρόγλου 4589/2019 σε μια σειρά κλάδους, όπως συνέβη και με την προκήρυξη για την Ειδική Αγωγή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που κατά τ’ άλλα θα καταργούσε το νόμο, αντί να προβλέψει αυτές τις αδικίες προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:
α) Οι απόφοιτοι των μουσικών τμημάτων. Στις εν λόγω προκηρύξεις προβλέπεται η μοριοδότηση με 20 μόρια του integrated master για τα τμήματα των Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ και ΑΠΘ. Πράγμα που δεν ισχύει για τα αντίστοιχα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και των Ιωαννίνων. Αυτό συμβαίνει γιατί για τα συγκεκριμένα τμήματα δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις για την αναγνώριση των πτυχίων των σχολών απόκτησης inetegrated master, παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις.
Με τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση του Υπουργείου Παιδείας οι συνάδελφοι αναπληρωτές των τμημάτων Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Ιωαννίνων κινδυνεύουν να χάσουν τη σειρά τους στον πίνακα, εφόσον ξαφνικά θα έχουν 20 μόρια λιγότερα από όλους τους υπόλοιπους αποφοίτους.
            β)  με την ένταξη των αποφοίτων του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Ε.Κ.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) στον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ10 Κοινωνιολόγων). Με την παράγραφο 2γ, αρ. 39 του ν. 3794/2009 οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος με ένα παράδοξο τρόπο χωρίς καμία λογική, χωρίς καμία επιστημονική συνάφεια του Προγράμματος Σπουδών τους με τις Κοινωνικές Επιστήμες, χωρίς καμία αιτιολογική έκθεση που να ακολουθεί το νόμο και χωρίς καμία γνωμοδότηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (αρμόδιος φορέας για τη γνωμοδότηση ένταξης ενός τμήματος σε έναν κλάδο) εντάχθηκαν  στον κλάδο ΠΕ10 Κοινωνιολόγων, νυν ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων.
Δυναμώνουμε την πάλη μας για την μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, για την κατάργηση του ν. 4589/19.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γεωργιόπουλος Βασίλειος


Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου