Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Καταγγελία κατά της διαδικασίας πρόσληψης και τοποθετήσεων των αναπληρωτών


Το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, από τις 22/10/2019 στην συνάντηση που είχε με τον ΔΔΕ Μεσσηνίας, έκανε ξεκάθαρο πως θέση του σωματείου, το οποίο είναι και κατάκτηση προηγούμενων αγώνων, είναι πως οι υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις, διαθέσεις κλπ) πρέπει να γίνονται όπως ορίζουν τα Π.Δ. 50/1996 και 100/1997. Πρέπει να δίνονται (να αναρτώνται στη σελίδα της ΔΔΕ) όλα τα κενά, οι συνάδελφοι να κάνουν αιτήσεις προτίμησης και με βάση αυτές να τοποθετούνται. Επειδή αυτό δεν είχε γίνει ούτε και φέτος διεκδικήσαμε να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές στην επόμενη φάση πρόσληψης να έχουν το δικαίωμα της βελτίωσης θέσης.
          Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα συνάδελφοι που βρίσκονταν ψηλά στον πίνακα των αναπληρωτών και προσλήφθηκαν στην πρώτη  φάση να δουλεύουν σε περιφερειακά  σχολεία (παρά την θέλησή τους) λόγω των προτεραιοτήτων (κάλυψη σχολείων) που είχε βάλει ο ΔΔΕ Μεσσηνίας.
          Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής είναι συναδέλφισσα πολύτεκνη ( με μικρά παιδιά), μονογονεϊκής οικογένειας και χωρίς δικό της μεταφορικό μέσο να εργάζεται σε περιφερειακό σχολείο ενώ θα μπορούσε να εργάζεται εντός της Καλαμάτας.
          Ομόφωνα καταγγέλλουμε αυτή την τακτική και καλούμε όλους τους εμπλεκομένους ( ΥΠΑΙΘ, ΠΔΕ, ΔΔΕ, ΠΥΣΔΕ) να δώσουν λύση έστω και τώρα, καθώς και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.    
           
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Γεωργιόπουλος Βασίλειος



Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου